Október

A Bridgestone Potenza Race első helyen végzett az Auto Bild Sportscars pályatesztjén

Összefoglalás

Az új Bridgestone Potenza Race félslick gumiabroncs megjelenését követően azonnal nagy benyomást tett a szakértőkre. Mi sem bizonyítja ezt jobban minthogy az Auto Bild Sportscars nyári pályanapi abroncstesztjén a mezőny élén, összesített győzelemmel zárt.

A tesztek alapján a Potenza Race első helyezésének oka a „szinte tökéletes kezelhetőség, a slick abroncsok szintjét megközelítő teljesítmény, a precíz kormányzás, a nagy oldalirányú erők létrehozásának képessége, és a tartósság".[1]

A zsűrit különösen lenyűgözte a Bridgestone Potenza Race teljesítménye, kiemelve, hogy a rendkívül magas tapadási szint majdnem a teljesen slick abroncsokéhoz hasonlítható, csakúgy, mint a precíz irányíthatóság.

A tesztelés során a Bridgestone Potenza Race fékteljesítményét is kiemelték, mivel kiváló lassulást biztosít, és képes "jelentősen hamarabb megállni, mint a közúti abroncsok". A tesztet összegezve Guido Naumann, az Auto Bild Sportscars munkatársa hozzátette: „A Potenza Race száraz úton nyújtott teljesítménye fenomenális - tapadás, irányíthatóság - minden nagyon közel áll egy igazi versenyslickhez".

A győztes eredmény a Bridgestone Potenza Race korábbi sikerét követi a TÜV SÜD által végzett független teszteken, ahol az új félslick gumiabroncs a leggyorsabb köridőt[2] és a legjobb fékezést érte el száraz úton[3] - mindezt a fő versenytársakat megelőzve, kiemelkedően hosszú élettartammal.[4]

A Potenza Race teljesítményt és a határaikat feszegető pályarajongók számára kifejlesztett, vadonatúj, félig slick abroncs, amely a Bridgestone ikonikus, ultranagy teljesítményű Potenza termékcsaládjának legújabb tagja. Az Európában kifejlesztett és gyártott első, kifejezetten pályanapokra szánt abroncs 13 népszerű méretben kapható 17 és 20 col között.

[1] AUTO BILD sportkocsik - 07/2022-es szám - nyári semislick gumiabroncs teszt - tesztjármű: Golf GTI Clubsport - tesztelt méret: 235/35 R 19 - 1. helyezés a 4-ből

[2] Köridő a Nardo pályán (6115 méter), három kör átlagideje másodpercben: Bridgestone (2:35,39), Pirelli (2:37,62), Michelin (2:37,87), Goodyear (2:37,89).

[3] Száraz féktávolság (100 km/h és 0 km/h között) Bridgestone EUPG-nél, távolság méterben: Bridgestone (32,3), Michelin (32,8), Pirelli (33,2), Goodyear (34,6).*.

[4] A második helyen áll a pálya élettartamát tekintve a Nardo pályán, %-ban: Goodyear (120%), Bridgestone (100%), Pirelli (80%), Michelin (60%).*.

A TÜV SÜD által a Bridgestone felkérésére 2021 novemberében és 2022 márciusában a Bridgestone EUPG (Olaszország) és Nardo (Olaszország) létesítményeiben a Mercedes AMG A45-ösökkel végzett tesztek során a 245/35 R19 Potenza Race méretű gumiabroncsokon végzett vizsgálatok, amelyeket összehasonlítottak az ugyanabban a szegmensben lévő fő versenytársak teljesítményével: Goodyear Eagle F1 Supersport R, Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect, Pirelli P Zero Trofeo R. TUV-jelentés száma: 713231330.

Médiainformáció: Liesbeth Denys, EMIA PR- és kommunikációs igazgató: +32 478 78 26 22

A Bridgestone-ról Európában, a Közel-Keleten, Indiában és Afrikában:

A Bridgestone Európában, a Közel-Keleten, Indiában és Afrikában (Bridgestone EMIA) a biztonságos és fenntartható mobilitást szolgáló megoldások terén felhalmozott szakértelmének köszönhetően az abroncs- és gumiiparban világviszonylatban vezető Bridgestone Corporation regionális stratégiai vállalategysége. A Bridgestone EMIA, amelynek központja a belgiumi Zaventemben található, több mint 20 000 alkalmazottat foglalkoztat, és a térség 40 országában folytat üzleti tevékenységet.

boiler plate

A Bridgestone prémium gumiabroncsok, abroncstechnológiák és fejlett mobilitási megoldások változatos portfólióját kínálja. A vállalat jövőképe, hogy fenntartható megoldásokat kínáló vállalatként társadalmi és fogyasztói értéket nyújtson. A Bridgestone E8 kötelezettségvállalása egy széleskörű, globális, vállalati kötelezettségvállalás, amely világosan meghatározza azt az értéket, amelyet a vállalat a társadalom, az ügyfelek és a jövő generációi számára ígér nyolc fókuszterületen: energia, ökológia, hatékonyság, bővítés, gazdaság, érzelem, könnyítés és erősítés. Ezek iránytűként szolgálnak a stratégiai prioritások, a döntéshozatal és a cselekvések irányításához az üzleti tevékenység minden területén.

A Bridgestone EMIA-ról szóló további információkért, kérjük, látogasson el a www.bridgestone-emia.com és www.bridgestonenewsroom.eu oldalakra. Kövessen minket Facebookon, Instagramon, YouTube-on és LinkedInen.