listopada

Bridgestone przyłącza się do akcji „Dzień na U” i zachęca do regularnych badań

WARSZAWA (25 października 2021) Bridgestone postanowił dołączyć do kampanii „Dzień na U” stworzonej przez Fundację Rak’n’Roll w partnerstwie z Avon Kontra Rak Piersi zachęcającej wszystkich Polaków do regularnych badań.

„Dzień na U” ma za zadanie przypominać o tym, aby chociaż raz w roku znaleźć czas i poświęcić jeden dzień na wybranie się do lekarza i zadbanie o własne zdrowie. Do akcji przyłączają się również pracodawcy, w tym firma Bridgestone, która umożliwia wszystkim swoim pracownikom w Polsce wykonanie badań profilaktycznych w czasie pracy.

Ilość obowiązków i szybkie tempo życia sprawiają, że łatwo zapomnieć o tym, co jest najważniejsze, a to w końcu zdrowie jest podstawą wszystkiego. Ważne jest, aby badać się również wtedy, gdy wydaje nam się, że wszystko jest w porządku, a nie dopiero w momencie odczuwania pewnych dolegliwości, dlatego warto znaleźć czas, aby chociaż raz w roku wybrać się na badania profilaktyczne. Jako odpowiedzialny pracodawca, chcemy ułatwić naszym pracownikom to zadanie, przyłączając się do programu „Dzień na U” i oferując im czas i możliwość zadbania o siebie – mówi Agnieszka Michota Regional Brand Manager w firmie Bridgestone.

Do badań, o których należy pamiętać i wykonywać przynajmniej raz w roku zalicza się m.in. morfologia, kontrola znamion, kolonoskopia, RTG klatki piersiowej, badanie prostaty, cytologia, czy USG piersi. To właśnie na to ostatnie badanie wybrała się niedawno Syrenka Warszawska, po otrzymaniu od Prezydenta m.st. Warszawy, dodatkowego dnia wolnego. Zmagania najsłynniejszej warszawianki w dotarciu do lekarza oraz więcej informacji na temat kampanii, a także badań można znaleźć na stronie www.dziennau.pl.

Informacje dla mediów:

Bridgestone EMIA:

Agata Kwapień, Hill+Knowlton Strategies, +48 605 120 828

O Bridgestone w Europie, Rosji, na Bliskim Wschodzie, w Indiach i Afryce:

Bridgestone w Europie, Rosji, na Bliskim Wschodzie, w Indiach i Afryce (BSEMIA), z siedzibą w Zaventem (Belgia), jest spółką zależną od Bridgestone Corporation wiodącego dostawcę rozwiązań w zakresie zrównoważonej mobilności. Oprócz produktów oponiarskich klasy premium, BSEMIA oferuje portfolio rozwiązań oponiarskich i transportowych oraz obsługuje swoich klientów za pośrednictwem rozległej sieci detalicznej z tysiącami punktów serwizowych.

Poprzez swoją obecność w 40 krajach, BSEMIA zatrudnia ponad 22.000 pracowników i posiada 17 fabryk opon, główne centrum badawczo-rozwojowe oraz tor testowy.

Wraz ze swoimi partnerami i kierując się globalnym zobowiązaniem do społecznej odpowiedzialności biznesu "Our Way to Serve", Bridgestone i jego oddziały są zaangażowane w kształtowanie zrównoważonej mobilności i usprawnianie sposobu, w jaki ludzie przemieszczają się, żyją, pracują i bawią się.