kwietnia

Bridgestone Turanza 6
download
BS-Turanza 6 Teaser GRADED EN
  • Turanza 6 oferuje najlepsze w swojej klasie osiągi na mokrej nawierzchni, a jednocześnie zapewnia większą trwałość dzięki lepszym przebiegom i zwiększonej efektywności paliwowo-energetycznej.
  • Nowa, letnia opona osobowa została stworzona w oparciu o szeroko przeprowadzone badania i jest odpowiedzią na potrzeby kierowców w zakresie bezpieczeństwa, wydajności i pokonywania codziennych wyzwań związanych z jazdą samochodem.

Jako światowy lider branży oponiarskiej Bridgestone przykłada szczególną uwagę do kwestii odpowiedniej kontroli nad oponami, mając świadomość, że są one jednym z kluczowych elementów odpowiedzialnych za bezpieczeństwo kierowców, pasażerów oraz użytkowników dróg.

To podejście przełożyło się na proces przygotowania nowej opony Bridgestone Turanza 6. Dzięki przeprowadzonym badaniom konsumenckim wśród europejskich kierowców uzyskano odpowiedź na pytania związane z ich oczekiwaniami odnośnie letniej opony do aut osobowych. Turanza 6 daje kierowcom dokładnie to, czego potrzebują w zakresie bezpieczeństwa, efektywności paliwowo-energetycznej i osiągów nawet w trudnych warunkach atmosferycznych.

Zaprojektowana z myślą o bezpieczeństwie

Testy przeprowadzone przez renomowany europejski instytut badań samochodowych TÜV SÜD wskazują, że Turanza 6 osiąga lepsze wyniki na mokrej nawierzchni w porównaniu do konkurencyjnych produktów w swoim segmencie. W ramach testu skupiono się między innymi na wydajności podczas manewrów na zakrętach oraz osiągach podczas jazdy na prostym odcinku drogi. Turanza 6 uzyskała również najlepszą w swojej klasie ocenę A na etykiecie UE w zakresie przyczepności na mokrej nawierzchni.

W oponie Bridgestone Turanza 6 wykorzystano po raz pierwszy opatentowane, przełomowe technologie ENLITEN i TECHSYN, dając kierowcom dodatkowe korzyści w zakresie wydajności i zrównoważonego rozwoju. Opona jest dostosowana do użycia w samochodach elektrycznych i hybrydowych, pomagając zoptymalizować ich osiągi, wyeliminować obawy związane z zasięgiem pojazdu oraz podnosząc komfort jazdy dzięki redukcji hałasu podczas przejazdu o 2 decybele w porównaniu z poprzedniczką.

Zobowiązanie do zapewnienia bezpieczeństwa na drogach całego świata

Światowa Organizacja Zdrowia informuje, że na drogach całego świata ginie rocznie 1,35 miliona osób, a od 20 do 50 milionów osób  doznaje urazów, które mają wpływ na ich dalsze życie. Traktując bezpieczeństwo jako cel nadrzędny Bridgestone w całym procesie opracowywania swoich produktów zmierza w kierunku realizacji Celu Zrównoważonego Rozwoju ONZ nr 3.6, polegającego na zmniejszeniu o połowę liczby zgonów i urazów spowodowanych wypadkami drogowymi do 2030 roku.

Firma jest aktywna w zakresie programów edukacyjnych oraz szkoleń z zakresu bezpieczeństwa, przekazując m.in. milion dolarów na rzecz Funduszu Bezpieczeństwa Drogowego ONZ. Te działania wpisują się w realizację szerszego zobowiązania korporacyjnego Bridgestone E8 Commitment, które określa wartości, jakie firma obiecuje dostarczyć społeczeństwu, klientom oraz przyszłym pokoleniom.

- Życie jest nieustającą podróżą, a my jako Bridgestone chcemy wspierać naszych klientów w tym, aby była ona bezpieczna. Dostępne statystyki i badania pokazują jednoznacznie, jak dużo jeszcze można zrobić w tym zakresie. Chcemy, aby jazda samochodem była przyjemnym doświadczeniem dla każdego, dlatego jako Bridgestone jesteśmy zaangażowani we wspieranie inicjatyw i przygotowywanie produktów takich jak Turanza 6, pozwalając kierowcom na zachowanie kontroli nad pojazdem, bez względu na otaczające ich warunki – mówi Emilio Tiberio, COO & CTO of Bridgestone EMIA.

Zaprojektowana i produkowana w Europie opona Turanza 6 jest dostępna dla samochodów osobowych oraz SUV-ów z silnikami spalinowymi, elektrycznymi oraz hybrydowymi.

Informacje dla mediów: Tomasz Kania, Hill+Knowlton Strategies, +48 601 240 478

O Bridgestone w Europie, na Bliskim Wschodzie, w Indiach i Afryce:

Bridgestone w Europie, na Bliskim Wschodzie, w Indiach i Afryce (Bridgestone EMIA) to regionalna strategiczna jednostka biznesowa Bridgestone Corporation, światowego lidera w dziedzinie opon i rozwiązań na rzecz zrównoważonej mobilności.

Bridgestone EMIA, z siedzibą w Zaventem (Belgia), zatrudnia ponad 20 000 osób i prowadzi działalność w 40 krajach w całym regionie.

Bridgestone_PL_boilerplate_july2022

Bridgestone oferuje zróżnicowane portfolio opon klasy premium, technologii oponiarskich i zaawansowanych rozwiązań w zakresie mobilności. Celem Bridgestone jest dostarczanie wartości dla społeczeństwa i klientów jako firma oferująca zrównoważone rozwiązania. Bridgestone E8 Commitment to globalne zobowiązanie, które jasno określa wartości, jakie firma obiecuje dostarczyć społeczeństwu, klientom oraz przyszłym pokoleniom w ośmiu kluczowych obszarach: Energia, Ekologia, Wydajność, Rozbudowa, Ekonomia, Emocje, Ułatwienie i Wzmacnianie. Wyznaczają one priorytety strategiczne, proces podejmowania decyzji i działań w każdym obszarze działalności.

Więcej informacji na temat Bridgestone w regionie EMIA dostępnych jest na stronach http://www.bridgestone-emia.com/ i press.bridgestone-emia.com. Zachęcamy do obserwowania nas na Facebooku, Instagramie, YouTube i LinkedIn