kwietnia

Druga generacja opony całorocznej Bridgestone - Weather Control A005 EVO

Nowa A005 EVO została tak zaprojektowana aby przez cały rok zapewniać bezpieczeństwo oraz poprawić parametry opony na śniegu.

Większe przebiegi

Udoskonalona konstrukcja wewnętrzną opony sprawia, że A005 EVO zapewnia trwałość i równomierne zużycie o każdej porze roku. Bridgestone Weather Control A005 EVO oferuje tę samą długość życia opony co letnie modele Bridgestone klasy premium.

Lepsze osiągi na śniegu

W porównaniu do poprzedniego modelu, w zimowych warunkach nowa A005 EVO zapewnia:

• 3% lepszą przyczepność na śniegu,
  • krótszą o 3% drogę hamowania na ośnieżonej nawierzchni,
  • o 4% skuteczniejszą trakcję w slalomie.

Opona posiada pełne oznakowanie zimowe - 3 Peak Mountain Snow Flake (3PMSF).

Etykieta UE

Bridgestone Weather Control A005 EVO posiada klasę A w przyczepności na mokrej nawierzchni oraz klasy B/C pod względem oporu toczenia na etykiecie UE.

Szeroka oferta

Opona Bridgestone Weather Control A005 EVO będzie dostępna na rynku od lipca 2020 r. w 94 rozmiarach, od 15”-21”, które pasują do większości aut osobowych i SUV-ów. W ofercie znajdzie się osiem popularnych rozmiarów wyposażonych w technologię DriveGuard Run-Flat Technology (RFT), dzięki której w przypadku uszkodzenia opony, kierowcy zachowują kontrolę nad pojazdem i mogą przejechać nawet 80 km przy prędkości do 80km/h.

Kontakt dla mediów: Katarzyna Jędrachowicz, mobile: +48 506 597 329, e-mail: k.jedrachowicz@mediaforum.pl

O Bridgestone w Europie, Rosji na Bliskim Wschodzie, w Indiach i Afryce (EMIA)

Jesteśmy odziałem z regionu EMIA największego na świecie producenta opon i wyrobów z gumy. Od prawie 90 lat gwarantujemy, że ludzie i towary wygodnie i bezpiecznie dotrą do celu podróży.

W dzisiejszym szybko zmieniającym się świecie nasza firma ewoluuje, wdrażając realne rozwiązania problemów, z jakimi borykają się nasi klienci. Właśnie dlatego Bridgestone EMIA błyskawicznie przekształca się z producenta opon klasy premium w lidera rozwiązań w zakresie mobilności. Jesteśmy prekursorem najnowocześniejszych produktów i rozwiązań, które powstają w najbardziej zaawansowanych w branży zakładach produkcyjnych, przy wykorzystaniu wiodących technologii i we współpracy z wyjątkowymi partnerami. Podążamy dalej drogą zmian i kształtujemy przyszłość mobilności.

Aby dowiedzieć się więcej na temat Bridgestone EMIA, zapraszamy do odwiedzenia strony internetowej www.bridgestone.eu oraz www.bridgestonenewsroom.eu. Zapraszamy również do śledzenia nas na Facebooku, Instagramie, YouTube, Twitterze i LinkedIn.